Artiklar

2015-12-09
 
       
 

 

 

Fira Nacka på julafton, 2015-12-24

 
 
 

En annorlunda julaftonstradition som fyller 41 år

Nacka hyllas med tal, sång och musik m.m.

På julafton är det återigen dags att hylla fotbollslegenden Lennart ”Nacka” Skoglund - en av svensk fotbolls största lirare genom alla tider. ”Nacka” föddes på julafton 1929 och avled den 8 juli 1975, blott 45 år gammal.

Sedan julen 1975 har ”Nacka” hyllats med en minnesstund på sin ”egen mammas gata”, utanför porten på Katarina Bangata 42, där han växte upp. Initiativtagare till minnesstunden var tecknaren och ”Nackas” barndomskompis Börje Dorch. Alla ”Nackas vänner” är alltid välkomna att fira ”Nacka” På julafton är det 41:a året i rad som vännerna firar ”Nackas” födelsedag. Han skulle då ha fyllt 86 år.

Börje Dorch svarade för hyllningstalet till ”Nacka” fram till år 2004, då Börje avled. Därefter tog skådespelaren Uffe Larsson över ansvaret för firandet. Uffe avled 2009 och sen dess är det Tommie Hansson som är ansvarig med hjälp av söderprofilen och sportjournalisten Claes G Bengtsson, känd från bl a Radio Stockholm och hedersmedlem i Sveriges Fotbolshistoriker och Statistiker där han brukar snacka om tidigare sporthändelser. Claes G håller i gång ”Nackasnacket” och årets tema är " Nackas medspelare ".

Men det blir inte bara ”Nacka-snack”. Sångaren Eddie Oliva kommer att framföra ”Nacka” Skoglunds italienska och svenska favoritsånger. Spelmannen och fd hockeyspelaren i Hammarby Åke Hellman kommer med sitt dragspelsamt en nyskriven låt om Nacka. Några av Nackas gamla lagkamrater och vänner dyker också upp.

Kom och fira Nackas 86 årsdag tillsammans med flera hundra andra Nackavänner och fotbollsfans.

Tid: Julafton 10.00Plats: Katarina Bangata 42 Södermalm.

För mer info Tommie Hansson 0707252250 statisttommie@icloud.com